1 iunie-Ziua Copilului

Ziua Copilului este un prilej de a sarbatori ziua copilariei ,de a oferi sprijin copiilor,de a inspira comunitatea si familia noastra ,de a aprecia si iubi copii si de ce nu de a-i pregati pentru un viitor sanatos ,fericit si plin de succese.
  Ziua Copilului (numita si "Ziua Internationala a Copilului ") a fost mentionata prima data la Geneva ,la Conferinta Mondiala pentru Protejarea si Bunastarea Copiilor ,in luna august,1925,la care 54 de reprezentanti din diferite tari ,au adoptat Declaratia pentru Protectia Copilului.Dupa aceasta conferinta multe guverne au introdus "Ziua Copilului".
 In Turcia Ziua Copilului a fost sarbatorita prima data la 23 aprilie,1920.
In anul 1954 UNICEF a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare stat sa dispuna de o zi la asa -numita "Ziua Copilului"(Universal Children"s Day).
In Romania Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului ,s-a constituit la 1 ianuarie ,2005.
Data si ziua copilului variaza foarte mult intre tari.Aproximativ 30 de state au preluat data de 1 iunie de la China si SUA.
 Argentina sarbatoreste "Ziua Copilului "in a doua dumineca din august,Brazilia sarbatoreste la 12 octombrie,Cuba sarbatoreste in a treia dumineca din iulie,India sarbatoreste in 14 noiembrie,Mexic sarbatoreste in 30 aprilie,Ungaria sarbatoreste in ultima dumineca din mai.
 Oricum ,indiferent de zi si de tara ,"Ziua Copilului " este marcata prin poezii spuse de copii ,programe tv pentru copii,petreceri,diferite actiuni unde sunt implicati copii sau sunt dedicate acestora.
 1Iunie este ziua in care toti copiii trebuie sa se simpta bine,sa primeasca cadouri si sa se distreze impreuna.
 De 1 iunie sa inchidem laptopul,sa lasam telefonul,emailul,sa inchidem televizorul si sa petrecem ziua cu copilul nostru!.Sa ne indreptam gandurile catre toti copiii planetei ,catre puritate si inocenta.
 Sincere felicitari pentru toti copii ,alaturi de urarea de a avea un viitor senin ,incarcat de bucurii si evenimente placute.
       La multi ani!